Україна, Київ, вул. Калачівська, 11

Тел./факс: +38 (044) 4518918, 4517518

Тел.моб: +38 (066) 463-98-72

p-k2006@ukr.net 

Перейти на Главную

>

>

>

Ванни для охолодження "ПТАХ"

Хмарка тегів:

Поділитися

Ванни для охолодження "ПТАХ"

Ванни для охолодження тушок птиці.

gallery/attachments-Image-Vanna-1_

Ємності для охолодження тушок обскубаної птиці.   

Після ошпарки і обскубування тушок птиці їх необхідно охолодити. Для цього використовуються ванни охолодження з системою автоматичного поновлення води. Для уникнення зараження тушок мікроарганізмамі, в ваннах охолодження передбачено примусова подача води. При достатньому додаванні свіжої невсіяною мікрофлорою води в ванну, вміст мікроорганізмів на поверхні тушки істотно знижується.
Також одним з достоїнств використання ванни охолодження тушок є ефект відбілювання водою поверхні тушок, у результаті чого дефекти від первинної технологічної обробки стають непомітними і птиця набуває гарний товарний вигляд.

Ванни охолодження можуть оснащуватися барботажним устаткуванням. У процесі роботи установки відбувається пропускання повітря під тиском через шар рідини. Повітря, що нагнітається компресором, продавлюється через шар рідини за допомогою труб з дуже дрібними отворами, званих барботерами. При барботуванны створюється велика межфазная поверхні на кордоні «рідина-газ», що сприяє інтенсифікації тепло- і масообмінних процесів, а також більш повному і швидкому проникненню холодної води до покрови тушки.

Найбільш поширеним способом охолодження птиці є охолодження шляхом занурення тушок в холодну воду з попереднім зрошенням їх водопровідною водою або без цього. Цей спосіб охолодження характеризується високими техніко-економічними показниками, виключаються втрати маси м'яса від випаровування при охолодженні, поліпшується зовнішній вигляд тушок після жорстких режимів ошпарки.
Завдяки високому коефіцієнту тепловіддачі від поверхні тушки у воді і двосторонньої теплопередачі від поверхні тушки до води і від внутрішньої порожнини тушки до води забезпечується швидке і ефективне охолодження. Залежно від конструкції установки для охолодження температура в товщі м'язів знижується від 27-30°С до 6-8°С за 20-30 хв.

При охолодженні тушок у воді шкіра вбирає якесь невеличке кількість води, при цьому відбувається більш сильне відображення і розсіювання світлових променів, що падають на поверхню тушки, ніж в разі сухої шкіри. Завдяки чому відбувається зникнення незначного червоного забарвлення шкіри, яка може утворитися під час шпарки, що особливо часто проявляється при жорстких режимах ошпарки. При цьому товарний вигляд тушки поліпшується, що дозволяє сміливо застосовувати жорсткі режими ошпарки, різко підвищити ефективність общіпкі на автоматах і практично повністю уникнути ручного дообскубування.

Тривалість охолодження птиці крижаною водою становить 20 ... 50 хв залежно від виду і вгодованості птиці.
Для забезпечення заданих температурних параметрів рекомендовано використовувати лускатий лід, вироблений льодогенератором.

gallery/attachments-Image-Pk_vannaohlagdenia

Пластик, що використовується для виготовлення. завдяки своїм властивостям, запобігає розвитку бактерій, включаючи сальмонелу, кишкову паличку (e.Coli), стафілокок.
Матеріал з якого виробляється обладнання має санітарно-епідеміологічний висновок!