Україна, Київ, вул. Калачівська, 11

Тел./факс: +38 (044) 4518918, 4517518

Тел.моб: +38 (066) 463-98-72

p-k2006@ukr.net 

Перейти на Главную

>

>

Продукція для харчової промисловості

Хмарка тегів:

Поділитися

ОБЛАДНАННЯ З ПЛАСТИКА ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

Виробництво нестандартних виробів та обладнання з пластиків (PP, PE, PVC)
для харчової промисловості. 

Компанія "ПОЛІМЕРКОМПЛЕКТ" пропонує виготовлення нестандартних виробів та обладнання з високоякісного, харчового пластику німецького виробництва концерну SIMONA AG., Яке можна використовувати на промислових підприємствах харчової галузі в Україні.

Лопата-Весло з поліпропілену для харчової промисловості

gallery/attachments-Image-Veslo-lopata-iz-pp_1

Досить часто на харчових виробництвах виникає необхідність в такій операції як перемішування продукції ручним способом.

Лопата-Весло виготовляється з харчового, листового, хімічно стійкого поліпропілену і поліпропіленової труби, методом ручного екструзійного зварювання. Весла можуть виготовлятися різних розмірів, різних довжин, під потреби замовника.

Також можливе виготовлення весел з перфорованими лопатями: перфорації дозволяють знизити опір в'язких продуктів при перемішуванні.

Основне застосування:

- для перемішування огірків, грибів, риби при засолюванні;

- перемішування м'яса в м'ясопереробних цехах;

- розмішування кормів, при розведенні мальків і великої риби;

- перемішування сирної закваски на молочних виробництвах;

- перемішування сировини на кондитерських виробництвах;

- для затирання затору солоду при виробництві пива та квасу.

gallery/attachments-Image-lopata-veslo-dlya-peremeshivaniya

Как правило, материалы которые необходимо перемешивать имеют кислотную, щелочную (соленую) либо микро-биологическую составляющую среду, которая воздействует на обычный металл вызывая его быстрое окисление и коррозию. А это является недопустимым при контакте с пищевыми продуктами. Можно конечно использовать весла из пищевой нержавейки, но это достаточно дорого, или деревянные, но дерево впитывает в себя перемешиваемые вещества, набухает со временем и плохо моется. К тому же на деревянной поверхности может сохраняться микро-бактерии, а при обработке химическими моющими средствами такой инструмент может впитывать также и их.

Совсем другое дело химически стойкий пищевой пластик, который легко моется, не абсорбирует, не корродирует и имеет низкую теплопроводность (что актуально при контакте с горячей средой).

.

Термостійкі прокладки для автоклавів з поліпропілену.

gallery/attachments-Image-prokladka_v_avtoklav_1

На всіх консервних заводах для стерилізації готової продукції використовуються спеціальні автоклави. Автоклави можуть бути як з вертикальною, так і горизонтальним завантаженням.

Для якісної стерилізації необхідно, щоб всі верстви продукції прогрівалися рівномірно, тому що для поліпшення теплообміну, під час нагрівання і стерилізації, вода в автоклаві безперервно циркулює завдяки насосам. Так само виникає необхідність використання термостійких міжшарових прокладок. Основне завдання перфорованих міжшарових прокладок з поліпропілену - забезпечення рівномірного температурного поля всередині кошика (палети) і створення найкращих умов теплопередачі для стерилізуємих продуктів.

Крім того, застосування перфорованих термостійких прокладок для автоклавів дозволяє збільшити завантаження на 15-20% і перевести лінію автоклавів в автоматичний режим роботи.

gallery/attachments-Image-prokladka_v_avtoklav_2

Термостійкі прокладки можуть виготовлятися як прямокутної (для горизонтальних автоклавів), так і круглої форм (для вертикальних циліндричних автоклавів).

Товщина прокладки може визначаться шляхом розрахунку механічного навантаження на прокладки.

gallery/attachments-Image-prokladka_v_avtoklav

Можлива товщина пластика: 3 мм, 4 мм, 5 мм, 6 мм, 8 мм, 10 мм, 12 мм

Розміри (довжина, ширина, діаметр): ≤ 1500мм

Прокладки виготовляються під замовлення, за розмірами і кресленнями наданим замовником.

Температура стерилізації допустима: ≤ 100 ° С

Ємність для прийому молока з молоковоза.

На багатьох заводах з переробки молока при прийманні молока з молоковозів з успіхом застосовуються спеціальні ємності з конусним дном. Ці ємності необхідні, щоб не допускати аерірованія молока при переливу і отримання реального обсягу зливається продукції. У ємності з конусним дном молоко заспокоюється і через зливний патрубок подається в акумулюють резервуари на виробництві.

Ємності виготовляються з харчового поліпропілену або поліетилену. Можливо виготовлення ємностей як з сірого, білого або чорного пластику з встановленими мірними трубками, а також з напівпрозорого поліетилену.

Пластики використовуються у виробництві є харчовими, стійкими до впливу молочної кислоти, і мікрофлорі, що не окислюється, що не абсорбує і не піддається корозії. Чи не надає молоку запах і колір. Легко миється.

Можливо виготовлення ємностей різних розмірів, під потреби замовника.

gallery/attachments-Image-Emkost-dlya-moloka_1

Ванни пластикові для засолювання

При підготовці огірків до консервації вони проходять процес соління в сольовому розчині або мариновані в оцтово-сольовому розчині. І в першому і в другому випадку розчини є агресивними по відношенню до резервуарів в яких відбувається процес засолювання (маринування).

Пластик з якого наша компанія виготовляє ванни для соління є харчовим, абсолютно стійким до кислотно-лужних розчинів, не вбирає запахи, легко миється, не кородує. Ванни можуть виготовлятися під необхідні замовнику розміри. Форма може бути як прямокутна, так і овальна, на ніжках або без них.

Ванни для засолювання оснащуються подають патрубками з хімстійкого пластиковими кранами і пластиковими зливними патрубками для запобігання переливу розсолу.

gallery/attachments-Image-Vanna-dlya-zasolki

На масло-сирзаводах як правило застосовують великі ванни для засолювання сиру. Раніше ванни для засолювання сиру використовували бетонні ванни обкладені керамічною плиткою на цементному розчині, пізніше стали використовувати ванни-резервуари з нержавіючої сталі. Під впливом агресивних сольових розчинів більшість бетонних ванн з керамічною плиткою починають руйнуватися і в даний час вимагають заміни або ремонту. Ванни з харчової нержавійки безумовно найкраще рішення, але досить дороге. враховуючи необхідні розміри.

Ремонт старих ванн шляхом їх футеровки (обшивки зсередини) харчовим поліпропіленом дозволяє продовжити термін їх служби ще на багато років і при цьому відповідає всім санітарним і екологічним нормам. також наша компанія виготовляє окремо стоять пластикові ванни під необхідні замовнику форми і розміри.

gallery/attachments-Image-vanna-dlya-sira-2

Також наша компанія виготовляє окремо стоять пластикові ванни під необхідні замовнику форми і розміри.

gallery/attachments-Image-vanna-dlya-sira

Ванни для засолювання можуть застосовуватися для:

- засолювання овочів перед консервуванням;

- засолювання рибної продукції;

- засолювання грибів;

- засолювання сирів.

Ємність для підготовки гарячого оцтового розчину, розсолу, маринаду.

Нагрівання розчину відбувається в металевих ємностях, після чого киплячий розчин подається в спеціальні резервуари які розташовуються на висоті, і з яких за допомогою трубопроводів і шлангів розсіл вже подається на лінію розливу з дозаторами.

Наша компанія виготовляє резервуари для розливу гарячого уксусно-сольового розчину зі спеціального термостійкого (температура допустима: ≤ 130 ° С) харчового поліпропілену виробництва SIMONA (Німеччина).

Пластики використовуються у виробництві ємностей є харчовими, стійкими до дії кислотно-лужних розчинів, мікрофлорі, що не окислюється, що не абсорбує і не піддається корозії. Чи не вбирають запахи і колір. Легко миється.

Можливо виготовлення ємностей різних розмірів, під потреби замовника. Також можливе виготовлення несучих підставок для цих ємностей з металевих труб захищених від корозії поліпропіленом.

gallery/attachments-Image-emkost-dlya-goryachego-rassola

Ємність для солі

На більшості харчових виробництв використовується звичайна кам'яна сіль. Природно, що її обсяги набагато більше, ніж в звичайному домашньому господарстві. Але, так само як і в домашніх умовах сіль в цеху повинна бути завжди під рукою! Тому питання зберігання і регулярного застосування солі може стояти досить гостро. У приміщеннях де готується сольових розчинів зазвичай вологий мікроклімат, тому тримати ємність з сіллю постійно відкритою не є правильним. Насичуючись вологою сіль швидко кам'яніє, що може створювати проблеми в певні моменти. Крім того, виникають вимоги і до самої ємності, в якій міститься сіль. Ємність повинна бути вологонепроникною і не піддаватися корозії в процесі експлуатації.

Виходом з такої ситуації може бути ємність з харчового поліпропілену. А для зручності експлуатації в такій ємності передбачається легко відсовуються і закривається кришка.

Наша компанія має досвід виготовлення таких ємностей різних розмірів, під потреби замовника.

gallery/attachments-Image-emkost-dlya-soli

Ємність-резервуар для «крижаної води».

Практично на всіх харчових підприємствах, молокопереробних та м'ясопереробних заводах в системах охолодження технологічного обладнання використовується т.зв. "Крижана вода".

Під терміном «крижана вода» мається на увазі звичайна вода охолоджена до температури близької до 0 ° С.

Отримання води з такою температурою в пластинчастих або кожухотрубних тепло-обмінниках пов'язана з ризиком, тому що можливо її замерзання і відповідно вихід з ладу всього теплообмінного обладнання.

Тому, для отримання "крижаної води" частіше використовують випарники плівкового типу, льдоаккумулятори або ж вводять додатковий контур трубопроводу з розчином харчового хладоносителя (як правило аміак), що не замерзає при негативних температурах. Для накопичення "крижаної води" використовують ємності, резервуари або приямки.

«Крижана вода» застосовується в наступних напрямках:

1. Виробництво молока, вершків: пастеризація молока, наполягання, охолодження і упаковка вершків і аналогічної продукції, готових до вживання.

2. Виробництво сиру: сирні головки поміщаються для соління. Для холодильних камер.

3. Птахофабрики: птахівництво, промивка птиці в холодній воді, збереження чудової якості продаваної курки.

4. Обробка, упаковка овочів, ягід і фруктів: промивка в холодній воді свіжі продукти для тривалого зберігання.

5. Виробництво соків і концентратів: охолодження соків після пастеризації, високоякісна готова продукція.

6. Обладнання для броварень: сировина для виробництва пива, процедура кип'ятіння і температурний контроль.

7. Промислове виробництво хліба: сировина для виробництва хліба, змішування тіста з крижаною водою - якісний хліб.

8. Промислове виробництво морозива: пастеризована суміш для морозива. зберігання суміші при + 4 ° С.

9. Промислова переробка риби: охолодження тузлука.

10. Виробництво цукеркової продукції: охолодження технологічної води, що йде на охолодження столів для розкочування карамелі; -шоколада, глазурі і згущеного молока.

gallery/attachments-Image-emkost-ledyanoi-vodi

Компанія "ПОЛІМЕРКОМПЛЕКТ" має можливість виготовлення резервуарів для "крижаної води" із стійкого до низьких температур пластика - харчового поліпропілену (до -20 ° С) і поліетилену (до -40 ° С) виробництва SIMONA (Німеччина). Даний пластик також хімічно стійкий до агресивного впливу аміачних розчинів.

Компанія має великий досвід футерування пластиком готових приямків для збирання і подачі "крижаної води" на харчових виробництвах України.

Пластики використовуються у виробництві ємностей є харчовими, стійкими до дії кислотно-лужних розчинів, мікрофлорі, що не окислюється, що не абсорбує і не піддається корозії. Чи не вбирають запахи і колір. Легко миються.

Можливе виготовлення окремих накопичувальних ємностей-резервуарів і футерування приямків різних розмірів, під потреби замовника.

ДОШКИ ДЛЯ РОЗРОБКИ ПРОФЕСІЙНІ «PLASTIK ROSE».

Професійні пластикові дошки для розробки і робочі стільниці «Plastik Rose» використовуються в цехах по переробці і обробки м'яса, птиці, риби, для роботи на кухнях ресторанів, кафе і супермаркетів.

gallery/attachments-Image-PlastikRose_1

Головною перевагою пластикових обробних дощок є їх довговічність і висока гігієнічність. Вони не тріскаються і легко миються в посудомийних машинах, не вбирають ні воду ні запахи.

gallery/attachments-Image-doski-razdelochni-1

Властивості матеріалу:

- фізіологічна нешкідливість, що підтверджується європейськими та українськими сертифікатами;

- висока хімічна стійкість (до кислих і лужних середовищ;

- висока термостійкість (температурний діапазон застосування: -50 до +80 ° С);

- гасіння матеріалом механічних коливань і шуму;

- висока ударна в'язкість, в тому числі при низьких температурах.

gallery/attachments-Image-doski-razdelochnie

Стандартний матеріал: (PE-100, PE-HD, PE-500) Simona

Стандартний колір: білий (молочний)

Товщина: 10мм, 12мм, 15мм, 20мм, 25мм, 30мм, 40мм.

Дошки можуть виготовлятися під необхідні розміри на замовлення!

Дошки для розробки і робочі стільниці «Plastik Rose» відповідають санітарно-епідеміологічним правилам СП 2.3.61079-01 «Санітарно-епідеміологічні вимоги до організації громадського харчування»

Санітарно-гігієнічний висновок №05.03.02-03 / 99534 від 11.10.2012г.

Інструменти для кондитерських виробів.

Рамки для бісквітів, Шкребки-шпателі для тесту і кремів.

gallery/attachments-Image-skrebok-shpatel
gallery/attachments-Image-ramka-dlya-biskvita

Пластикова рамка ідеально підходить для створення багатошарових виробів з бісквіта, мусу, шоколаду. Пропонуються рамки трьох товщин (3 мм, 4 мм, 5 мм), розміри - під замовлення.

При консервуванні і маринуванні овочів використовують уксусно-сольовий розчин, який попередньо нагрівають до температури кипіння, а потім розливають по банках з овочами.