Київ, 02094,
вул. Хоткевича Гната 27-В
Після обробки тушок птиці їх необхідно охолодити. Для цього використовуються ванни охолодження із системою автоматичного оновлення води. Для уникнення зараження тушок мікроорганізмами, у ваннах охолодження передбачено примусове подання води. При достатньому додаванні свіжої не обсіменені мікрофлорою води у ванну, вміст мікроорганізмів на поверхні тушки істотно знижується.
Також однією з переваг використання ванни охолодження тушок є ефект відбілювання водою поверхні тушок, в результаті чого дефекти від первинної технологічної обробки стають непомітними і птах набуває гарного товарного вигляду.
Ванни охолодження можуть оснащуватися барботажними установками. У процесі роботи установки відбувається пропущення повітря під тиском через шар рідини. Повітря, що нагнітається компресором, продавлюється через шар рідини за допомогою труб з дуже дрібними отворами, які називаються барботерами. При барботуванні створюється велика міжфазна поверхня на межі «рідина-газ», що сприяє інтенсифікації тепло- та масообмінних процесів, а також більш повному та швидкому проникненню холодної води до покривів тушки.
Найбільш поширеним способом охолодження птаха є охолодження шляхом занурення в холодну воду з попереднім зрошенням тушок водопровідною водою або без нього. Цей спосіб охолодження характеризується високими техніко-економічними показниками, унеможливлюються втрати маси м'яса від випаровування при охолодженні, покращується зовнішній вигляд тушок після жорстких режимів ошпарювання.
Завдяки високому коефіцієнту тепловіддачі від поверхні тушки у воді та двосторонній теплопередачі від поверхні тушки до води та від внутрішньої порожнини тушки до води забезпечується швидке та ефективне охолодження. Залежно від конструкції установки для охолодження температура в товщі м'язів знижується від 27-30 ° С до 6-8 ° С за 20-30 хв.
При охолодженні тушок у воді шкіра вбирає якусь невелику кількість води, при цьому відбувається сильніше відбиття та розсіювання світлових променів, що падають на поверхню тушки, ніж у випадку сухої шкіри. Завдяки чому відбувається зникнення незначного червоного забарвлення шкіри, яке може утворитися під час шпарки, що особливо часто проявляється при жорстких режимах ошпарки. При цьому товарний вид тушки покращується, що дозволяє сміливо застосовувати жорсткі режими ошпарювання, різко підвищити ефективність общипки на автоматах та практично повністю уникнути ручної доощипки.
Тривалість охолодження птиці крижаною водою становить 20...50 хв залежно від виду та вгодованості птиці.
Для забезпечення заданих температурних параметрів рекомендовано використовувати холодну кригу, що виробляється кригогенератором.
Пластик, що використовується для виготовлення завдяки своїм властивостям, запобігає розвитку бактерій, включаючи сальмонеллу, кишкову паличку (e.Coli), стафілокок.
Матеріал з якого виготовляються вани охолодження, має санітарно-епідеміологічний висновок! На виріб надається гарантія, паспорт та інструкція з використання.
Купити окремо ванну для охолодження можна звернувшись за нашими телефонами 0444518918.
Реклама Google